Zes personen aangehouden nadat man van vierde etage valt van flat in Almelo

Almelo – Op zaterdag 25 juni omstreeks 20.28 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er iemand van de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Gerard Doustraat in Almelo naar beneden was gevallen.

De gealarmeerde agenten troffen een 34-jarige man met de Poolse nationaliteit aan de achterzijde van de flat zwaar gewond en niet aanspreekbaar aan. De man is overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij slapende wordt gehouden.
De politie heeft  zes  personen met de Poolse nationaliteit aangehouden die aanwezig zouden zijn geweest in de woning waar het slachtoffer zich voor de val bevond. Allen, twee vrouwen (50 en 42 jaar) en vier mannen (27,39,24 en 42 jaar) zijn aangehouden als verdachte van poging doodslag. Zij worden vandaag verhoord door rechercheurs in de Poolse taal met behulp van beëdigde tolken.

De politie heeft gisteravond enkele getuigen gesproken die vermoeden dat er een conflict had plaatsgevonden  in de woning waar het slachtoffer en deze personen aanwezig waren. Het buurtonderzoek zal morgen verder worden voortgezet. Het slachtoffer verkeert momenteel in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Update:

De vier Poolse mannen en de twee Poolse vrouwen die vast zaten na de val van een man van de vierde etage van een flat aan de Gerard Doustraat in Almelo zijn weer op vrije voeten. Ze waren aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, maar die verdenking is nu opgeheven.

Dat zegt de politie. De zes zijn vandaag in het bijzijn van tolken verhoord. Dat verhoor heeft duidelijk gemaakt dat er geen sprake is van een misdrijf.

Het slachtoffer, een Pool van 34 jaar, ligt nog in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel, maar hij kon nog niet worden gehoord door de politie.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De man raakte ernstig gewond nadat hij van de vierde verdieping was gevallen.

Niet duidelijk wat er was gebeurd

Hij lag met zwaar letsel aan de achterkant van de flat en was niet aanspreekbaar. Omdat het de politie op de plek zelf niet duidelijk werd wat er was gebeurd, zijn de zes aanwezigen in de woning allemaal aangehouden.