Zeer grote brand verwoest opslagloods in Geesteren(OV)

In Geesteren is aan de Denekamperweg een opslagloods met voertuigen volledig uitgebrand. Bij de brand is op eigen terrein asbest terecht gekomen. De bewoners van drie naastgelegen woningen zijn tijdelijk uit hun woning gehaald. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Rond half twee in de nacht van zaterdag 7 maart is de brandweer gealarmeerd voor een industriebrand aan de Denekamperweg in Geesteren. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. Omdat de loods dichtbij aangrenzende woningen en een tankstation staat, heeft de brandweer groot opgeschaald om zo overslag te voorkomen. In de loods bevonden zich onder andere oldtimers, caravans en motoren. Om 04.45 uur is het sein brand meester gegeven. Er zijn sloopwerkzaamheden uitgevoerd om te brand te kunnen blussen.

Bij de brand is asbest aangetroffen. Dit materiaal is terecht gekomen op het terrein waar de brand heeft gewoed. De gemeente Tubbergen zorgt ervoor dat het asbest opgeruimd wordt. De omwonenden zijn hierover al geïnformeerd.

Bewoners van drie woningen naastgelegen woningen zijn tijdelijk uit hun woning gehaald en door buurtbewoners opgevangen. Zij kunnen in de loop van de dag terug naar hun huis.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Bij het bestrijden van de brand zijn de tankautospuiten van Tubbergen, Weerselo, Ootmarsum en Almelo en een hoogwerker uit Almelo ingezet.

DSC_9050 - kopie DSC_9051 - kopie DSC_9053 - kopie DSC_9064 - kopie DSC_9066 - kopie DSC_9068 - kopie