Zeer grote brand in bakoven bij Bolletje in Almelo

De brand die zaterdagmiddag woedde in het fabriekspand van Bolletje in Almelo is onder controle. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de betreffende productiehal zijn zaterdagmiddag drie brandweermensen bevangen geraakt door de hitte.

De brand is ontstaan in een dertig meter lange oven in een hal, waar Knäckebröd geproduceerd wordt. De oven is totaal verwoest, de productie kan ook niet worden hervat.

De brandweer schaalde zaterdag aan het einde van de middag op naar zeer grote brand in verband met de omvang van de hal en de temperatuur daarbinnen.

We waren bang dat de brand zou uitslaan naar het dak. Dat is niet gebeurd. Ook hebben we opgeschaald omdat we, vanwege de hitte, wilden rouleren met brandweermensen. Daarbinnen is het zo warm, dat je niet langdurig je werk kan doen”, zegt een woordvoerder, die laat weten dat de brand inmiddels ‘onder controle’ is. De brand werd bestreden door brandweer lieden uit Almelo, Wierden Tubbergen  en Borne. Ook werd er een drone ingezet om de situatie van bovenaf in kaart te brengen.