Vechtpartij tijdens Deto Twenterand ,vv Groningen in Vriezenveen

Bij voetbalvereniging Deto Twenterand is vanmiddag een grote vechtpartij uitgebroken tijdens een wedstrijd in de eerste klasse voor promotie naar de hoofdklasse. Door de vechtpartij werd de wedstrijd gestaakt. Het betroffen supporters van vv Groningen en Deto.

Bij de vechtpartij waren tientallen supporters van beide clubs betrokken. Waarom de supporters met elkaar op de vuist gingen is nog onbekend, in een radio verslag van RTV Oost was te horen hoe supporters spullen door de lucht gooiden en hoe mensen in de bosjes werden gedrukt.

Spelers van beide clubs hebben de gemoederen proberen te bedaren, helaas had dit geen invloed. De politie heeft honden ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Of er personen zijn aangehouden tijdens de vechtpartij is nog onbekend.

Supporters werden na de vechtpartij onder politie begeleiding naar de bussen gebracht. Omstanders verklaarde te hebben gezien dat er meerdere mensen gewond zijn geraakt. Door de vechtpartij werd er uit veiligheidsoverwegingen besloten om de hekken van de naastgelegen rommelmarkt bij Korfbalvereniging Amacitia tijdelijk te sluiten.

Nadat de rust was wedergekeerd is toeziend oog van de politie de laatste 8 minuten van de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Deto Twenterand

‘Niet normaal’

‘Het was gewoonweg niet normaal’, zegt een getuige tegen RTV Oost. ‘Banken werden door de lucht geslingerd. Iedereen moest wegspringen. Een vrouw heeft net nog een kind weggetrokken. Een andere vrouw had allemaal bloed aan haar hoofd zitten.’

Supporters gescheiden

Volgens de omroep heeft de politie de supporters met behulp van honden van elkaar gescheiden. Of er aanhoudingen zijn verricht, is niet bekend.

Omstanders zeggen tegen RTV Oost dat het zou het gaan om supporters van FC Twente en FC Groningen. Er zouden supporters van Groningen gezien zijn die nog nooit bij wedstrijden van de amateurclub zijn gezien.