Twee mannen in nep-politiekleding overvallen woning in Almelo

Almelo – Vanmorgen hebben twee mannen in nep-politiekleding een poging gedaan een woning te overvallen aan de Haven Noordzijde in Almelo.

Volgens de politie zijn de daders weggereden in een donkerblauwe/zwarte Volkswagen Golf die ze hebben gestolen.

De politie is een (buurt)onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en de dader(s). Bent u hiervan getuige geweest of weet u meer? Neem dan contact op met de politie.

Update:

Almelo – De daders droegen nep-politiekleding en gingen er vandoor in een gestolen auto.

Op vrijdag 20 januari 2017 omstreeks 9.05 uur vond er een poging overval plaats op een woning aan de Haven Noordzijde in Almelo. De daders die aan de voordeur stonden droegen nep-politiekleding en waren bewapend. Zij zijn gevlucht in een zwarte Volkswagen Golf met gouden sportvelgen. Deze auto is gisteravond gestolen in Apeldoorn. De auto is na de poging overval weggereden in de richting van de Wierdense brug.

Niemand raakte bij deze poging gewond en er is niets weggenomen. In de auto zat sowieso een derde persoon met een bivakmuts op. Meerder daders worden niet uitgesloten.
Momenteel vindt er een onderzoek plaats bij de woning. De politie onderzoek of de poging overval in verband kan worden gebracht met eerdere overvallen in Almelo, Wierden en Zwolle. Daar werden nadien de betrokken vluchtauto’s brandend in de omgeving aangetroffen.

De politie roept getuigen die meer weten over deze poging overval aan de Haven Noordzijde in Almelo of de gestolen zwarte VW Golf uit Apeldoorn op om contact op te nemen. Dat kan op 0900 8844 of via het digitale meldformulier. (bron politie Oost Nederland)