Schuurbrand in Bornerbroek

Vandaag is een leegstaande schuur uitgebrand aan de Hoeselderdijk in Bornerbroek. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. In verband met de rookontwikkeling en de mist is de a35 tussen de afslag Almelo Zuid en Almelo West korte tijd afgesloten geweest.

Omstreeks 04.45 uur kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand aan de Hoeselderdijk in Bornerbroek (gemeente Almelo). Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan in een leegstaande schuur van ca 40 bij 20 meter groot. De brandweer wist overslag naar naastgelegen schuur te voorkomen. De schuur is door de brand volledig verwoest.

Omdat de brand gepaard ging met forse rookontwikkeling die over de a35 trok zorgde dit voor, in combinatie met de mist, een onveilige verkeerssituatie. Daarom is voor korte tijd de snelweg tussen de afslag Almelo Zuid en afslag Almelo West afgesloten geweest. Doordat de rook snel afnam kon de snelweg weer open gesteld worden. Er is wel een snelheidsbeperking ingesteld. De rookontwikkeling zorgde ook voor enige stankoverlast.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Brandweer Twente heeft vier blusvoertuigen, een hoogwerker  en enkele ondersteunende voertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Ongeveer 40 brandweerlieden van de kazernes Almelo, Borne, Wierden, Enter en Hengelo hebben hulp verleend.

1-Kopie van DSC_7241 2-Kopie van DSC_7244 3-Kopie van DSC_7245 4-Kopie van DSC_7246 5-Kopie van DSC_7242