Ronde van Overijssel voor mannen

Jeff Vermeulen van het Cyclingteam Jo Piels heeft de 63e editie van de Ronde van Overijssel op zijn naam geschreven. In de massasprint was hij veruit de snelste. Met een fietslengte voorsprong kwam Vermeulen als eerste over de streep. Achter hem wist de Italiaan Marco Zanotti als tweede te finishen. Coen Vermeltfoort eindigde net als een jaar geleden op het erepodium, maar werd ditmaal derde.

Lange tijd reed de Ier Conor Dunne van team An Post – Chain Reaction solo aan de leiding. Hij ontsnapte na de Kuiperberg in Ootmarsum samen met de Duitser Tim Gebauer uit het peloton. Die zag echter geen heil in de ontsnapping en liet zich terugzakken, waarna Dunne solo door moest. Zijn voorsprong bedroeg uiteindelijk maximaal twee minuten, maar na de Lemelerberg kwam het peloton terug.

Het was wachten tot de Holteberg voor de koers echt losbarste. Daarna regende het in de laatste vijftig kilometer aanvallen. Zo reden Jasper Hamelink (Metec) en Kobus Hereijgers (Join`s – De Rijke) voor Markelo weg en het was Hamelink die in datzelfde Markelo, het Dorp van de Ronde, de speciaal ingelaste premiesprint won. Ook die aanval was geen lang leven beschoren en het peloton reed het gat opnieuw dicht.

Nadat een groepje van acht renners nog even het hazenpad nam, gooide een flink aantal teams het in de finale op een massasprint. Die kwam er dus ook. Zanotti liet zijn team Parkhotel Valkenburg op kop rijden en Vermeulen gaf zijn ploeggenoten dezelfde opdracht. Het was de laatste die daarbij na tweehonderd kilometer over de sterkste benen bleek te beschikken en de zege binnenhaalde.

DSC_9206 - kopie DSC_9208 - kopie DSC_9209 - kopie DSC_9210 - kopie DSC_9212 - kopie DSC_9213 - kopie DSC_9214 - kopie DSC_9215 - kopie DSC_9216 - kopie DSC_9219 - kopie DSC_9220 - kopie DSC_9221 - kopie DSC_9223 - kopie DSC_9224 - kopie