Politie valt drugslab binnen in Vroomshoop

De politie heeft vanmorgen een inval gedaan bij een sportschool aan de Afrikalaan in Vroomshoop. Bij de inval was o.a. een arrestatieteam van de politie betrokken en het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen . Er zijn zeker 4 personen aangehouden, meerdere aanhoudingen zijn verder niet uitgesloten. In de omgeving van de sportschool stonden enige tijd zwaar bewapende politieagenten. Ook een politiedrone hing in de omgeving van het industrieterrein waar de sportschool zit gevestigd. De politie heeft bevestigd dat het om de ontmanteling van een drugslab gaat.

Update:

Vroomshoop – Bij een inval in een pand aan de Afrikalaan in Vroomshoop ontdekten rechercheurs zondagmiddag 1 november een drugslab. In het pand werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg onderschept. Op dit moment wordt het lab ontmanteld en wordt onderzoek gedaan door de forensische opsporing.

De actie is onderdeel van een lopend onderzoek. Omdat agenten niet wisten wat ze ter plaatse konden verwachten, werden bij de inval gespecialiseerde eenheden ingezet. In het kader van hetzelfde onderzoek is ook een woning in Beerzerveld doorzocht.

Onderzoek van experts moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt. De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 32 en 39 jaar zonder bekende woon of verblijfplaats. Zij zijn ingesloten en zullen worden gehoord over hun betrokkenheid bij het lab. Voor alle verdachten gelden beperkingen.

Direct gevaar voor omgeving
Een drugslab is een kleine chemische fabriek. Dit betekent explosiegevaar en de aanwezigheid van giftige dampen en vloeistoffen. En de kans is groot dat het chemische afval van een lab eindigt in de natuur. Daarmee zorgt het voor grote gezondheidsrisico’s en hoge opruimkosten die vaak voor rekening van de samenleving komen.   

Getuigenoproep
Heeft u de laatste tijd iets verdachts gezien rond het pand aan de Afrikalaan? Neem dan contact op met de politie. Melden kan telefonisch via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.