Politie houdt passantenonderzoek over dodelijk steekincident in Almelo

Almelo – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het dodelijke steekincident aan de Sluitersveldssingel in Almelo, zoekt contact met mensen die ’s nachts mogelijk betrokkenen hebben zien lopen in de omgeving. Het steekincident vond plaats in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari, rond 02.45 uur. De politie plaatst dit weekend lichtkranten en houdt komende nacht een passantenonderzoek om met getuigen in contact te komen.
Een 45-jarige man uit Almelo kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari om het leven bij het steekincident, drie anderen raakten gewond, van wie één ernstig. De politie riep een Team Grootschalige Opsporing op om te onderzoeken wat er zich precies in het flatgebouw, waar het steekincident plaatsvond, heeft afgespeeld. Er zijn tot nu toe negen personen uit Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging; zes mannen, een vrouw en twee minderjarige jongens. Drie mannen van 20, 40 en 44 zitten op dit moment nog vast.
 
Eerste resultaten rechercheonderzoek
Vrijdagnacht werd rond 02.45 uur bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de flat aan de Sluitersveldssingel. Uit onderzoek blijkt dat er een andere vechtpartij aan vooraf ging. Deze vechtpartij, tussen twee groepen jongeren, vond plaats in het Schelfhorstpark rond 01.45 uur. Na deze vechtpartij is één van de betrokken partijen naar een duivenvereniging aan de Verzetslaan gegaan, en zijn enkele bezoekers geïnformeerd over wat er in het park gebeurd was. Deze personen zijn vervolgens naar het park gegaan, op zoek naar de andere partij. In het park troffen zij niemand meer aan. Na enige tijd herkenden zij voor een flatgebouw aan de Sluitersveldssingel personen die vermoedelijk betrokken waren bij de vechtpartij in het park. De groep ging er naartoe, waarna diverse vechtpartijen ontstonden binnen het flatgebouw. Ook sneuvelden er diverse ruiten. Tijdens deze vechtpartijen is de 45-jarige man doodgestoken en raakten drie anderen gewond.
Getuigen gezocht
De politie wil heel graag in contact komen met iedereen die mensen heeft zien lopen die nacht die bij de vechtpartijen betrokken kunnen zijn geweest. De politie wil met name graag spreken met mensen die de groep vanaf de duivenvereniging naar het Schelfhorstpark heeft zien lopen, vóór de fatale vechtpartij aan de Sluitersveldssingel. Deze groep is deels per fiets en deels lopend vanuit de duivenvereniging aan de Verzetslaan, via de Ootmarsumsestraat en de St. Josephstraat naar het Schelfhorstpark gegaan. Denkt u één of meer mensen behorend bij deze groep te hebben zien lopen of fietsen? Neem dan contact op met de politie. Ook als u getuige bent geweest van de vechtpartij in het park rond 01.45 uur of de confrontatie aan de Sluitersveldssingel rond 02.45 uur, en nog niet met de politie gesproken heeft, komt de politie alsnog graag met u in contact. U kunt contact opnemen met het rechercheteam via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (bron: Politie Oost-Nederland)
DSC_8946 - kopie (3)