Onderzoek afgerond naar de dood van Mart Biewenga, geen duidelijke doodsoorzaak

Almelo – De doodsoorzaak van Mart Biewenga blijft ondanks grondig onderzoek onduidelijk. Er zal geen strafvervolging plaatsvinden omdat de verdachte is overleden.

Op zaterdagmorgen 9 april 2016 werd het levenloze lichaam van Mart Biewenga (22 jaar uit Schalkhaar) in een woning aan de Hoornbladstraat in Almelo aangetroffen. Op 12 april 2016 heeft de hoofdbewoner van de betreffende woning, Arne Jansema (48 jaar), zelfmoord gepleegd in München, Duitsland.De politie heeft vorige week de nabestaanden van Mart Biewenga geïnformeerd over de uitkomsten van het politieonderzoek naar zijn overlijden.

Geen duidelijke doodsoorzaak
Uit het onderzoek dat door het Team Grootschalig Onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie, werd opgestart, is geen duidelijke doodsoorzaak naar voren gekomen. De recherche denkt dat Almeloër Arne Jansema verantwoordelijk is voor de dood van Biewenga en dat dit hem heeft doen besluiten zichzelf van het leven te beroven. Het team gaat uit van een misdrijf, onder andere vanwege de brief die de nabestaanden van Biewenga van Jansema hebben ontvangen en andere bevindingen uit het politieonderzoek.

Jansema is de enige verdachte die het team verantwoordelijk acht voor de dood van Mart Biewenga. Nu Jansema is overleden en er geen strafzaak zal volgen, worden er verder over de inhoud en de bevindingen van het onderzoek geen mededelingen gedaan.