Negen jaar cel en tbs voor doden Talitha uit Almelo

ALMELO – De 25-jarige Marc. B. uit Almelo is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn vriendin Talitha van Limbeek.

Dat heeft de meervoudige kamer van de Rechtbank Overijssel maandag bepaald in haar uitspraak. Tegen B. was acht jaar en tbs geëist. B. heeft bekend dat hij zijn vriendin om het leven heeft gebracht. Het levenloze lichaam van Talitha (26 jaar) werd op 19 juni vorig jaar gevonden in haar appartement in de Almelose binnenstad. In het appartement was ook B. Nadat hij zijn vriendin om het leven had gebracht heeft B. geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Hij raakte daarbij zwaargewond.

Wisselende verklaringen

De rechtbank wijst er in de uitspraak op dat B. wisselende verklaringen heeft afgelegd over wat er precies is gebeurd. Hij heeft geen volledige openheid gegeven en dat bemoeilijkt het verwerkingsproces bij de nabestaanden, aldus de rechtbank. ‘De nabestaanden zullen met deze ‘waarom’-vraag verder moeten leven’, aldus de rechtbank in uitspraak. ‘Gezien de ernst en de gruwelijkheid van de zaak’ acht de rechtbank een langdurige gevangenisstraf passend en gebonden.

Onderzoekers omschrijven B. als ‘theatraal en inconsistent.’ Volgens een rapportage is bij de dader sprake van een complex beeld van disfunctionele persoonlijkheidskenmerken.

(Bron TC Tubantia)