Man uit Haaksbergen cel in voor schieten op woning in Almelo

Een 32-jarige man uit Haaksbergen is veroordeeld tot acht maanden celstraf voor vernieling, illegaal wapenbezit en bedreiging. De man schoot in augustus twee keer op de woning van de ex-partner van zijn vriendin. Ook vernielde hij spullen in het huis van zijn vriendin. De man was daarbij onder invloed van drank en drugs.

Naast de celstraf moet de man zich onder meer laten behandelen voor agressieproblemen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De man schoot begin augustus in Almelo, onder invloed van drank en drugs, twee keer met een pistool op de woning van de ex-partner van zijn vriendin. Een dag later vernielde hij verschillende spullen in de woning van zijn vriendin, ook in Almelo. Hij maakte onder meer een raam, kastdeur, waterkoker, matras en beddengoed kapot.

De veroordeelde man gaf tijdens de behandeling van zijn zaak, twee weken geleden, aan dat hij mee wil werken aan toezicht en bereid is zijn agressieproblematiek aan te pakken. Hij wil een goede vader zijn voor zijn pasgeboren dochter en een goede partner voor zijn vriendin. ( bron RTV Oost)