Inbrekers aangehouden na aanrijding met gewonden

Nijverdal / Raalte – Woensdagavond 22 januari zijn, na een frontale botsing op de kruising Grotestraat / Smidsweg, vier inbrekers aangehouden.

Hun auto, komende vanuit de richting Raalte, kwam op deze kruising met grote snelheid in botsing met een tegemoetkomende auto. De inzittenden uit de tegemoetkomende auto, en de vier mannen raakten gewond. Mogelijk is nog sprake van een vijfde inbreker die kans zag uit de gecrashte auto te ontsnappen. De beide bestuurders van de auto’s moesten door de brandweer uit de auto gehaald worden. Allen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De ravage was groot. Aan de botsing ging een achtervolging door de politie, na een bedrijfsinbraak aan de Zompstraat in Raalte, vooraf. De achtervolging werd ivm met onverantwoordelijk hoge snelheden op de N35, ter hoogte van Mariënheem gestaakt. Tegen het ingerekende viertal en naar de aanrijding is een onderzoek gestart.

Update:

Gecrashte inbrekers reden in op politieafzetting

Nijverdal / Raalte – De auto van de woensdagavond 22 januari aangehouden inbrekers is, voorafgaand aan het ongeval, bij Haarle ingereden op een politieafzetting op de N35. Door een politieman, die dreigde te worden aangereden door deze auto, is daarbij een schot gelost.

De auto met valse kentekenplaten, waarin waarschijnlijk vijf mannen zaten, reed echter met grote snelheid door richting Nijverdal. Daar kwam de auto, die op de linker weghelft reed, bij de Esstraat, frontaal in botsing met een auto bestuurd door een 55-jarige man uit Raalte. De Raaltenaar liep inwendig letsel op. De vier aangehouden mannen zijn inwoners van Amsterdam, Zaandam en Almere (23 tot en met 41 jaar). Naar een vijfde man is nog geruime tijd gezocht, echter zonder resultaat. De mannen hadden ingebroken in een bedrijf in Raalte. Na een inbraakalarm gingen zij er met grote snelheid via de N35 vandoor. Onderweg gooiden zij bij Mariënheem spullen uit de auto, die werden buitgemaakt bij de inbraak in Raalte. In hun auto werd het nodige (inbrekers)gereedschap aangetroffen. De mannen blijven ingesloten. ( Bron politie Oost Nederland)

01-Kopie van DSC_7403

02-Kopie van DSC_7405

03-Kopie van DSC_7407

04-Kopie van DSC_7411

05-Kopie van DSC_7412

06-Kopie van DSC_7413

07-Kopie van DSC_7418

08-Kopie van DSC_7423

09-Kopie van DSC_7424

10-Kopie van DSC_7425

Kopie (2) van DSC_7405