Hennepplantage ontdekt in Vroomshoop

De politie heeft vandaag een hennepplantage ontdekt aan de Aziëlaan in Vroomshoop.

De plantage bevond zich in een bedrijfshal. Het is niet bekend hoeveel planten er in de hal stonden. De stroom voor de hennepkwekerij werd vermoedelijk illegaal afgetapt. Monteurs van netbeheerder Enexis zijn aanwezig om onderzoek te doen. De hennepkwekerij wordt ontmanteld: de gebruikte spullen worden afgevoerd en vernietigd.

Update:

VROOMSHOOP – De politie heeft dinsdagmiddag in een fabriekshal in Vroomshoop een nog in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. Er werden iets meer dan 1600 planten geruimd, er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie kwam de hennepkwekerij aan de Aziëlaan op het spoor door een tip via Meld Misdaad Anoniem. Die tip is geverifieerd; agenten gebruikten ter plaatse hun zintuigen, zetten warmtecamera’s in en checkten of er pieken zaten in de energie-afname. Dat leidde tot de inval, waarbij de 1.607 hennepplanten gevonden werden. Daarbij was ook netbeheerder Enexis ter plaatse.

‘Mooie vangst’
Woordvoerder Frank Brouwer van de politie spreekt van een ‘mooie vangst’, met dank aan de anonieme tipgever. “1.607 planten is een aardige hoeveelheid.”

Daders
Hij geeft ook aan dat er nog vervolgonderzoek wordt gedaan naar de daders. Er zal onder meer gekeken worden wie er de afgelopen tijd in het pand aanwezig is geweest, daarnaast wordt forensisch onderzoek gedaan.

“We sluiten niet uit dat dit nog tot een of meerdere aanhoudingen gaat leiden”, zegt Brouwer. (Bron tc Tubantia)