Grote brand metaalrecyclingsbedrijf Vriezenveen

De brandweer is vanmorgen uitgerukt naar metaalrecyclingbedrijf Bulters en Ekkel aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen voor een uitslaande brand.

De brand brak even na 08:00 uur uit. De eerste medewerkers van het metaalbedrijf waren op dat moment in het pand, maar konden op tijd naar buiten.

Verloren
De brandweer heeft vrijwel onmiddellijk opgeschaald naar grote brand. Op het terrein zit een metaalrecyclingbedrijf  en een kleine autozaak. Het pand kan als verloren worden beschouwd. De autozaak is van hout en is voor een deel ingestort.

De brandweer korpsen van Almelo , Vriezenveen , Vroomshoop en Wierden werden ingezet bij het bestrijden van de brand.

Update:

Op woensdag 1 maart is een schrootbedrijf aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen door brand verwoest. De brandweer heeft direct groot opgeschaald waardoor is voorkomen dat de brand is overgeslagen naar naastgelegen bedrijfspanden. Om een beter beeld van de brand te vormen heeft de brandweer de drone Argus ingezet. Een persoon is bij de brand lichtgewond geraakt. De vermoedelijke oorzaak is werkzaamheden.

Rond 8.00 uur kreeg de brandweer een melding van brand in een bedrijfspand aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen. Al direct was duidelijk dat het om een uitslaande brand ging met veel rooktonwikkeling. Om de brand te bestrijden en om uitbreiding naar naastgelegen panden te voorkomen schaalde de brandweer op naar grote brand. Met behulp van drie tankautospuiten en een hoogwerker werd de brand bestreden. Daarnaast is drone Argus ingezet om beter zicht te krijgen op de brandhaarden. Hierdoor kon er effectiever worden geblust.

Het bedrijf is voor een deel door de brand verloren gegaan. Naastgelegen panden hebben geen schade opgelopen. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht na verschijnen van dit bericht nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Alle aanwezige personen konden tijdig het pand verlaten. De schade aan het pand is groot. Een persoon is licht gewond geraakt aan het hoofd. De vermoedelijke oorzaak is werkzaamheden.  (bron brandweer Twente)