GRIP2 na grote brand in Almelo

Antiekhandel De Lochte aan de Ootmarsumsestraat in Almelo is woensdagmiddag ingestort nadat er brand uitbrak in het gebouw. Bij de brand is volgens de brandweer asbest vrijgekomen. Niemand raakte gewond, aldus de brandweer.

De brand is vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden op het dak van het pand.

De brand is nog niet onder controle, maar volgens een woordvoerster van de brandweer kan het vuur zich niet meer verder uitbreiden. De brandweer denkt nog ongeveer 3 uur nodig te hebben voor bluswerkzaamheden. Korpsen uit de wijde omgeving helpen mee. De omgeving van de Ootmarsumsestraat is afgezet wegens het vrijgekomen asbest en om de hulpdiensten de ruimte te geven. Brandweer en gemeente vragen mensen om niet naar de brand te komen kijken. Het vrijgekomen asbest wordt opgeruimd zodra de brandweer klaar is.

De brand veroorzaakt dikke rookwolken die tot in de verre omtrek te zien zijn. In de rookwolken zijn geen bijzondere gevaarlijke stoffen gemeten. Wel is er grote stankoverlast in de buurt, zegt de brandweerwoordvoerster. De brandweer gebruikt water uit een nabijgelegen kanaal om het vuur onder controle te krijgen. Waterschap Regge en Dinkel voert milieucontroles uit.