Eerste overgeplaatste ic-coronapatiënt naar het ZGT Almelo komt per helikopter

ALMELO – Het ziekenhuis ZGT in Almelo heeft maandagmiddag de eerste coronapatiënt voor de Intensive Care vanuit een ander ziekenhuis overgenomen. De patiënt werd per helikopter overgebracht van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Vanwege een gebrek aan capaciteit werd de patiënt vanuit Rotterdam overgeplaatst. De persoon werd in het Erasmus al verpleegd op de afdeling Intensive Care. Het ZGT beschikt over een heli-platform. Vervoer per helikopter is voor de patiënt het minst belastend.

Volgens een woordvoerster is het de eerste overgenomen IC-patiënt in deze tweede golf van de coronapandemie. Vanuit Twente vliegt de helikopter door naar Zaandam, om daar een patiënt op te halen en naar Groningen te brengen.

Coronapatiënten

Het ziekenhuis ZGT heeft de afgelopen dagen al meer corona-patiënten van andere ziekenhuizen overgenomen, maar dat waren geen IC-patiënten. Zij komen allen uit de regio en hebben een plek op de corona-verpleegafdeling gekregen.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1738 coronapatiënten. In de afgelopen 24 uur zijn 23 mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land. Het is nog niet nodig geweest om patiënten naar Duitsland te brengen.