Camper in brand naast bedrijfspand in Almelo politie zoekt getuigen

Brandweerlieden uit Almelo, Vriezenveen en Tubbergen zijn vrijdagochtend vroeg gealarmeerd voor een industriebrand aan van Meelweg in Almelo. Bij aankomst van de brandweer bleek er een camper volledig in de brand te staan naast een bedrijfspand. Door de fors ontwikkelde brand was ook het dak van het bedrijfspand gaan branden. De brandweer kon voorkomen dat brand zich verder kon verspreiden door het gebouw. Vanwege de grote inzet van de brandweer is er opgeschaald naar middelbrand. Door de brand is de camper volledig verwoest. Het bedrijfspand heeft door de brand schade opgelopen.

Update :Almelo – De politie is op zoek naar getuigen van een vermoedelijke brandstichting aan de Van Meelweg in Almelo. Daar brandde even na middernacht een camper uit en vatte een naastgelegen bedrijfspand vlam. De politie onderzoekt de brand en wil daarbij graag in contact komen met mensen die meer informatie of camerabeelden hebben.

Even na middernacht kwam de melding dat er een camper in de brand stond aan de Van Meelweg. Hoewel de camper uitbrandde, kon de brandweer voorkomen dat het naastgelegen pand afbrandde.
Er is vannacht direct een sporenonderzoek gestart en op basis daarvan houdt de politie rekening met brandstichting. Er is nog geen verdachte aangehouden en in het onderzoek houdt het team rekening met verschillende scenario’s. Op 21 december werden op dezelfde locatie twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident in Vriezenveen. Of deze brand verband houdt met het eerdere schietincident, is een van de scenario’s die wordt onderzocht, maar vooralsnog zijn daar geen aanwijzingen voor gevonden.

Getuigen en camerabeelden gezocht
Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die meer weten van de brand van afgelopen nacht. Informatie doorgeven kan ook anoniem via 0800-7000. Heb je iemand zien lopen, of heb je iets over de brand gehoord? Of misschien woon of was je in de buurt en heb je camerabeelden (gemaakt) van de brand? Alle informatie kan helpen in het onderzoek!