Boerderij met dubbel woonhuis verwoest bij brand Holten

Rijssen-Holten, 5 januari 2014

Bij een brand in een boerderij met rieten kap aan de Beumersteeg in Holten, gemeente Rijssen-Holten, is de boerderij met twee woonhuizen en een belendende schuur verloren gegaan. In de twee huizen wonen totaal zeven mensen. Zij konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen. In de schuur was geen vee aanwezig.

Zondagochtend even na 10:30 werd de brandweer gealarmeerd voor een schuurbrand in Holten. De schuur stond naast een boerderij met rieten kap. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand. Overslag van het vuur naar de boerderij kon niet meer worden voorkomen. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand, maar kon niet verhinderen dat de boerderij en de schuur geheel zijn uitgebrand.

De boerderij bestond uit twee woningen, met in totaal 7 bewoners. Zij zijn door de brand dakloos geworden. In overleg met de verzekering wordt voor hen vervangende huisvesting gezocht.  In de afgebrande schuur was geen vee aanwezig.

Brandweer Twente heeft ruim 30 brandweermensen uit de kazernes van Holten, Markelo, Rijssen, Goor en Nijverdal ingezet om de brand te bestrijden.

De oorzaak van de brand is niet bekend. ( bron brandweer Twente )