Achtste aanhouding in onderzoek dodelijk steekincident, Almelo

Almelo – In het onderzoek naar het dodelijke steekincident dat plaatsvond in een woning aan de Sluitersveldssingel in Almelo, is dinsdagochtend 3 februari opnieuw een aanhouding verricht. Een 23-jarige vrouw uit Almelo is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.
Een 45-jarige man uit Almelo kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari om het leven bij het steekincident. Sindsdien zijn tot vandaag zeven personen uit Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging. De 23-jarige vrouw is de achtste verdachte in dit onderzoek.
Naast de vrouw zitten zes verdachten op dit moment nog vast; mannen uit Almelo van 20, 22, 39, 40 en 44 jaar oud, en een 15-jarige jongen. Een 16-jarige jongen is maandagavond 26 februari heengezonden maar blijft verdachte in het onderzoek. Enkele verdachten verschijnen deze week voor de raadkamer of rechter-commissaris, voor een besluit over het al dan niet verlengen van hun voorlopige hechtenis.
Vechtpartij
Vrijdagnacht werd rond 02.45 uur bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de woning. Bij het steekincident raakten vier personen gewond. Één van hen, de 45-jarige Almeloër, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Drie anderen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en zijn na behandeling en ontslag aangehouden.
TGO
De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen om te onderzoeken wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de rol is geweest van elke verdachte in het geheel. Dit onderzoek is nog in volle gang en omvat ondermeer uitgebreid forensisch onderzoek in de woning.
Getuigen
De politie wil nog altijd graag in contact komen met getuigen of mensen met tips. Heeft u iets gezien of weet u meer en heeft u de politie nog niet gesproken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (bron: Politie Oost-Nederland)
DSC_8944 - kopie