Twee personen aangehouden na achtervolging verdachte auto in Vriezenveen

In Vriezenveen zijn donderdag- op vrijdagnacht twee personen aangehouden na een achtervolging. Tijdens de achtervolging is de verdachte auto van de weggeraakt en tegen een boom gebotst. 

De verdachte auto kreeg ter hoogte van Hardenberg een stopteken van de politie. Deze negeerde de inzittenden waarna de achtervolging werd ingezet. Tijdens de achtervolging is de politie de auto kwijtgeraakt en werden er verschillende eenheden verzocht om uit te zien naar de auto. 

Aanhouding

Ter hoogte van de Zuivering in Vriezenveen werd de auto weer gespot door de politie en werd de achtervolging weer ingezet. Hierbij is de verdachte auto van de weggeraakt en tegen een boom gebotst. Na de botsing kon de politie na enkele honderd meter de verdachten staande houden. Van de drie inzittenden zijn er twee personen aangehouden. 

Tijdens de aanhouding begon de verdachte auto flink te roken. De politie heeft hierdoor de brandweer opgeroepen. Uiteindelijk is er geen brand ontstaan en heeft de brandweer niet in actie hoeven komen. De verdachte auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.