Medailles uitgereikt na twee dagen Special olympics in Vriezenveen

In Vriezenveen zijn vanmiddag de medailles ook uitgereikt aan de winnende teams na twee dagen top korfbal op de Special olympics door de wethouders Roel Koster en Mark Paters van de gemeente Twenterand waar Vriezenveen onder valt. Dit leverden vele blije gezichten op.

Een grandioos weekend Special Olympics Nationale Spelen Twente met allemaal winnaars (persbericht Organisatie)

Enschede, zondag 12 juni 2022

Met ruim 6.500 uitgereikte medailles beleefden 3.000 sporters en coaches de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 als nooit tevoren.

Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. Nog nooit werden de Nationale Spelen zo groots neergezet. In handen van de Twentse organisatie die met ruim 2.800 vrijwilliger actief waren werd alles uit de kast gehaald om de sporters een toernooi van hun leven te laten spelen.
‘Heb ik echt zo’n grote medaille gewonnen’

Het sportweekend werd ingeleid door een heuse openingsceremonie in het FBK-Stadion. Met de ceremonie – die bol stond van olympische allure, met prominente gasten, en uitzinnige sporters – werd de toon al gezet. Op de sportlocaties verspreid over heel Twente werden de 24 sporttoernooien vol enthousiasme afgewerkt. Zonovergoten speelvelden, een bruisend kleurrijk Special Olympics dorp, tot op het bot gemotiveerde sporters en hartverwarmende supporters. Het recept waarmee het sportfestijn alle records verbrak. Nog nooit werden de Nationale Spelen zo groots uitgepakt. Naast alle festiviteiten, vielen vooral ook de medailles in de smaak bij de sporters. Een herinnering voor het leven.

Sporters hebben ultiem genoten

De organisatie kijkt met grote tevredenheid terug op alle hoogtepunten. Ruim 2 jaar heeft het projectbureau samen met 24 toernooi commissies en ruim 2800 vrijwilligers gewerkt om alles tot in de laatste details uit te voeren. ‘Van start tot finish was het geweldig om met zovelen hier keihard voor te werken. De sporters hebben ultiem genoten, de coaches zijn verguld van trots en ouders zien hun kind tot grote hoogte stijgen. Daar doen we het allemaal voor, impact maken. Een podium bieden waarop alle Special Olympics sporters hebben laten zien wat het is om geweldig te zijn en waar nieuwe vriendschappen voor het leven zijn ontstaan. Dat dit allemaal na twee jaar zo mooi uitpakt, is buitengewoon gaaf,’ aldus een voldane projectdirecteur Maaike Heethaar.
In 2024 naar Breda/Tilburg

Tijdens de sluitingsceremonie werd de Special Olympics vlag door voorzitter Claudio Bruggink en ambassadeur Wessel officieel overgedragen aan Breda/Tilburg die in 2024 de Nationale Spelen gaat organiseren. “Wat was het een geweldig weekend hier in Twente en wat hebben wij genoten! Met de Nationale Spelen van 2022 achter de rug hebben wij een mooi vooruitzicht. In 2024 organiseren Breda en Tilburg de Special Olympics Nationale Spelen! Ik weet zeker dat de deelnemers gaan genieten van de Brabantse gastvrijheid en dat de sport, inclusiviteit en talent wordt gevierd!” aldus Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland.