Prof. mr. Pieter van Vollenhoven woont opening bij van Special Olympics Nationale Spelen

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven heeft op vrijdagavond 10 juni de opening bijgewoond van de Special Olympics Nationale Spelen in het Fanny Blankers Koen Atletiekstadion in Hengelo.

De Nationale Spelen vinden dit jaar van 10 tot en met 12 juni plaats in de regio Twente, met ruim 2.300 sporters actief in vijfentwintig takken van sport. De openingsceremonie werdt gepresenteerd door journalist en presentator Erik Dijkstra en atleet Gregory Sedoc. Ook schaatsers
Mark Tuitert en Kjeld Nuis kwamen samen met ambassadeurs Laxmi Schoonhoven en Maartje Ellenkamp in actie.

Tijdens de ceremonie werd een atletenparade gehouden, waarna prof. mr. Pieter van Vollenhoven de sporters toesprak. Daarna werdt de Special Olympics vlam binnengebracht en ontstoken na het uitspreken van de eed. Door Prof. Van Vollenhoven werden vervolgens de spelen officieel geopend.

Special Olympics Nederland zet zich in om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Torch Run is een wereldwijde organisatie waarbij politieagenten aandacht vragen voor Special Olympics. Sinds 1997 verzorgt de Nederlandse Politie namens Stichting Torch Run Nederland de binnenkomst van ‘the Flame of Hope’ bij Special Olympics evenementen in Nederland. Sinds 2016 is een samenwerking opgestart met de Brandweer en zijn ook brandweermedewerkers betrokken bij de ‘runs’.

Voorafgaand aan een evenement loopt Torch Run met het Special Olympics vuur, oftewel de Flame of Hope, vaak een run door de stad om aandacht te vragen voor het evenement en Special Olympics in het algemeen. Tijdens de openingsceremonie brengen zij de vlam binnen. Toegejuicht door de vele sporters wordt vervolgens het vuur aangestoken, na het uitspreken van de Special Olympics eed.