Vlam Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente is vanmiddag ook aangekomen in Vriezenveen

De vlam van de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente is vanmiddag ook aangekomen in Vriezenveen. In Vriezenveen werd het vuur gebracht door ambassadeur Hadassah. Ze doet bij de Special Olympics mee aan het onderdeel jazz dance. Burgemeester Hans Broekhuizen hees de vlag van de Special Olympics Nationale Spelen. Korfbal wedstrijden zullen dit weekend gehouden worden op het sportpark het midden in Vriezenveen

Torch Run is een wereldwijde organisatie waarbij politieagenten aandacht vragen voor Special Olympics. Sinds 1997 verzorgt de Nederlandse Politie namens Stichting Torch Run Nederland de binnenkomst van ‘the Flame of Hope’ bij Special Olympics evenementen in Nederland. Sinds 2016 is een samenwerking opgestart met de Brandweer en zijn ook brandweermedewerkers betrokken bij de ‘runs’.

Voorafgaand aan een evenement loopt Torch Run met het Special Olympics vuur, oftewel de Flame of Hope, vaak een run door de stad om aandacht te vragen voor het evenement en Special Olympics in het algemeen. Tijdens de openingsceremonie brengen zij de vlam binnen. Toegejuicht door de vele sporters wordt vervolgens het vuur aangestoken, na het uitspreken van de Special Olympics eed.