Inbraken bij drie vestigingen van Cigo: vooral veel schade bij het filiaal in Vriezenveen

Twee mannen hebben dit weekend geprobeerd om hun slag te slaan bij drie filialen van sigarenwinkel Cigo. Het gaat om de vestigingen in Oldenzaal, Vroomshoop en Vriezenveen. Bij de laatstgenoemde vestiging werden er ook spullen buitgemaakt.

De dieven probeerden in de nacht van vrijdag op zaterdag eerst in te breken bij Cigo in winkelcentrum De Thij aan de Johanna van Burenlaan in Oldenzaal. Door een goed inbraakbeveiligingssysteem lukte het de mannen niet om hier iets te stelen. Ook in Vriezenveen, waar ze zondagmorgen rond 07:00 uur toesloegen, voorkwamen het luide inbraakalarm en de zware rolluiken voor de rookwaren dat de winkel aan het Amaliaplein werd leeggeroofd. Wel is er veel schade aan het gebouw en de inventaris.

Vriezenveen

Bij de vestiging aan het Westeinde in Vriezenveen wisten de mannen wel veel buit te maken. Hier werden de twee in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 05:00 uur gezien. 

Het is al de tweede keer binnen één jaar tijd dat de eigenaresse van deze vestiging wordt opgeschrikt door een inbraak. In november 2020 werden alle rookwaren gestolen. Voor de uitbaatster is daarom een crowdfunding gestart. Ze heeft al haar spaarcenten in de winkel gestopt om alles op te knappen, ze begon met volle moed, maar toen kwam corona dus zat de winkel een halfjaar dicht. Tot overmaat van ramp werd er ingebroken in 2021. Ze werkt nu 7 dagen in de week om er bovenop te komen en begon weer met volle moed. Afgelopen nacht is er wederom bij haar ingebroken met alweer een grote schadepost, schrijft haar nicht bij de inzamelingsactie.

Daders voortvluchtig

De mannen zijn nog niet opgepakt. Op camerabeelden is te zien dat de twee reden in een witte Volkswagen Golf. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

Vestiging Vriezenveen: is de deur inmiddels extra verstevigt
Vestiging Vroomshoop: schade