Aanrijding tussen vrachtwagen en trein in Wierden

Een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen op overweg in Wierden heeft er zondagmorgen voor gezorgd dat er geen treinverkeer mogelijk was tussen Deventer en Almelo.

De aanrijding vond rond acht uur plaats op de spoorwegovergang op de Nijverdalsestraat in Wierden. Op het spoor lagen als gevolg van de aanrijding vele brokstukken. De hulpdiensten waaronder de brandweer en ProRail waren ter plaatse. De oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijk. Daarom is de politie en ProRail een onderzoek gestart. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Het treinverkeer tussen Deventer en Wierden lag tot ongeveer 10.30 uur helemaal stil. Reizigers die in de betrokken trein zitten, werden met een bus Naar hun bestemming gebracht. Ook de overweg enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. om de rommel op te ruimen.