Middelbrand legt schuur in de as in Daarlerveen

In Daarlerveen is zaterdagmiddag een brand uitgebroken in een schuur naast een woning. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen uit om het vuur onder controle te krijgen en overslag te voorkomen naar het woonhuis. Dat lukte een klein uur later, de brand is inmiddels meester.

De bewoners van de boerderij aan de Brugstraat waren ten tijde van de brand niet thuis, zo meldt de brandweer. De brand brak omstreeks de klok van vier uit. Al snel sloegen de vlammen uit het dak van de schuur en vormde de brand een dikke zwarte rookpluim die tot in de wijde omgeving te zien was. 

De brandweer van Den Ham en Vroomshoop kwamen snel ter plaatse met twee tankautospuiten een tankwagen en een WTS-500 eenheid. Overslag naar het woonhuis kon voorkomen worden, het vuur is onder controle. Het woonhuis heeft wel enige rookschade opgelopen.