Uitslaande brand in oud schoolgebouw in Vroomshoop, pand gaat verloren

De brandweer schaalde al snel op naar grote brand. Met de inzet van meerdere brandweervoertuigen werd geprobeerd het vuur te bestrijden. Het bleek tevergeefs. Het pand ging verloren. De brandweer probeert overslag naar naastliggende woningen en een sportlokaal te voorkomen.

Het pand stond al enkele jaren leeg. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Er raakte niemand gewond.

De brand trekt veel bekijks. Tientallen mensen kwamen op het vuur af. De wegen in de omgeving van de brand werden afgezet met hekken. Bij de brand komt veel rook vrij. Deze trekt richting het oosten. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brand werd bestreden door de brandweer korpsen uit oa Vroomshoop , Den Ham ,Vriezenveen, Almelo , Ommen en Hardenberg.